Bergensere vil til Filefjell

Filefjell er det nye hytteområdet for bergenserne. Billige tomter og ferjefri veiforbindelse gjør området svært attraktivt.

Publisert 11.06.2003 09:25.

Av Dag Kvarstein og Dag Olav Mosevoll, NRK Hordaland

Kjøretiden fra Bergen til Filefjell ble over en time kortere da Lærdalstunnelen stod ferdig i november 2000. Nå kjører man greit opp på 3 timer, og man slipper i tillegg ferge. Rundt 200 personer har så langt meldt sin interesse, og DnB Eiendom har solgt 25 tomter på Filefjell det siste året.

-Det er definitivt populært blant bergensere. Det er et flertall av bergensere som kjøper tomter på de hyttefeltene vi har lagt ut, sier faglig leder i DnB Eiendom i Bergen, Sveinung Minde.

Minde forteller at de det siste året har solgt 25 av de 43 tomtene de har for salg på Filefjell. Blant kjøperne er Bergensere i flertall, men også en del østlendinger har slått til.

Halv pris
Thomas Hjermann, som representerer Filefjell Eiendomsutvikling, forteller at de siden påske har sendt ut nærmere hundre prospekter til folk som vurderer å bytte hytte på Filefjell. Det samme opplyser Postbanken som også nylig har lagt ut et hyttetomtfelt på Filefjell.

Hyttetomtene på Filefjell ligger i prisklassen fra 400 000 kroner og oppover. Det er langt under halv pris om man sammenlikner med Geilo og Ustaoset. Det er mulig å få både tomt og hytte på Filefjell til ned mot en million kroner, mens bare tomten ofte ligger på over millionen på Geilo.

Eiendomsmeglere vi har vært i kontakt går varme i snakketøyet og har mange argumenter for å få kjøper på gli.