26.03.05

Drømmevær på Tyin

Påskeferiefolket opplevde drømmeforhold i Tyinområdet i går. Strålende sol, ikke et vindpust i den milde vårluften og godt skiføre lokket små og store skiløpere ut i de vakre høyfjellsomgivelsene.

Etter en påskestart med blandet vær, opprant langfredatg med tindrende, stekende sol - ikke et vindpust og fint skiføre ga en perfekt ramme om denne feriedagen.

Med de mange majestetiske høye tindene som kulisser, lå Tyinområdet og innbød til skiaktiviteter. I og utenfor løypene var det små og store skiløpere på tur. På knauser og i sørhellinger satt familier og solte seg og nøt sin medbragte niste, drikke, appelsiner og sjokolade.

Stor stemning var det i Børrelia på Filefjell. Der hadde Børrelia Vel og Filefjell Reiseliv gått sammen om den årvisse påskelunsjen. Det populære familiearrangementet tiltrakk seg et halvt tusen mennesker med stort og smått - flere i år enn noen gang. - Med skileker og skirenn for de minste, grilling og uteservering ble arrangementet en suksess også i år, forteller Marit Blomlie i Filefjell Reiseliv til Bergens Tidende.

Filefjellsheisen har hatt full trøkk hittil i påsken. Olav Grøv i heisselskapet forteller til BT at de tre skitrekkene og barneheisen har gått for fullt alle dager hittil i påsken med langfredag som den travleste.

(Bergens Tidende 26. mars 2005, Tor Leif Pedersen)