24.06.2011
  
Åre:
Vi er nå godt i gang med opparbeidelse av infrastruktur i vårt  nye område i Åre, Sverige.
Les mer her: http://aresadeln.se

-----------------------------------------

12.12.10
  
E16 over Filefjell er sikreste fjellovergang.
NRK Sogn og Fjordane:
Det har lenge vore hevda - og noe er det bevist. E16 over Filefjell er den sikraste fjellovergangen vinterstid.
Dei to vestlandsfylka Sogn og Fjordane og Hordaland har seks vinteropne fjellovergangar mellom vest og aust. Men kor ofte dei ulike fjellovergangane er stengde, eller har kolonnekøyring, varierer sterkt.

[les mer]

-----------------------------------------

07.06.10
  
Jotunheimen Eiendom AS legger ut nytt hyttefelt.
I løpet av høsten vil vi legge ut det nye hyttefeltet Tenlelie for salg. Tomtene ligger mellom elven Tenla og hyttefeltet Børrelia II. Ca 30 attraktive tomter med gode solforhold og fin utsikt mot Otrøvann. Reguleringsarbeidet er godt i gang, og forventes å være klart etter sommerferien. Vi forventer byggeklare tomter i løpet av 2011.

Vi kan allerede nå ta imot interesser og sørge for at brosjyre materiell blir oversendt omgående ved lanseringen.
Ta kontakt pr. e-post


-----------------------------------------

06.01.10
  
Tyin Filefjell Skisenter ligger på snødybdetoppen i følge de siste rapporter fra skiinfo.no.

Hele fire skianlegg deler nå førsteplassen på snødybdetoppen.
Fjorårsvinneren, Voss Fjellandsby, Myrkdalen har sammen med Gaustablikk, Tyin Filefjell og Valdres hele 150 centimeter snødybde.

Les hele artikkelen på dagbladet.no

-----------------------------------------

24.11.09
  
Vårt nye selskap Tyin Ski AS er nå godt i gang med drift av Tyin Filefjell Skisenter og Varmestøga. Ved innkjøp av 2 ekstra snøkanoner og godt vintervær, klarte vi en rekordtidlig åpning av sesongen 14 november i år. I vår første sesong vil barneområdet bli satset på med nye leker og aktiviteter hver lørdag fra jul. Parken får nytt design, og bakkene skal bli preparert med ny maskin om ikke lenge...

Vi har ambisjoner om at Varmestøga skal bli det samlingspunkt for langrennsløpere og alpinister den fortjener, og etter en omfattende restaurering vil vi være klare med nyoppussede lokaler og ny spennende meny til jul.

Da vil vi servere bakverk i flere varianter. Enten som påsmurte blingser med godt pålegg, eller et godt nystekt brød du kan ta med til hyttefrokosten. Vi vil også bake Norges største (og beste?) boller, samt lage vår egen pizza i husets steinovn. Ny terrasse med grill vil bli tatt i bruk når solen igjen begynner å varme, og forhåpentligvis blir det mulighet for å kjøpe seg en kald pils her etter hvert også.

Følg oss på
: www.tyinfilefjell.no

-----------------------------------------

15.10.09
  
Jotunheimen Eiendom AS har den 5/10-09 inngått en 3-årig leieavtale med det kommunalteide selskapet Tyin-Filefjell Utvikling AS, om leie og drift av skisenteret Tyin-Filefjell Skisenter.
Driften av skiheisene og Varmestøga vil skje gjennom det nyopprettede selskapet Tyin Ski AS.

Selv om det ikke er lang tid før sesongåpning, vil Tyin Ski AS gjennomføre en rekke tiltak og utbedringer av anlegget i nær fremtid. Snøproduksjonen ble igangsatt allerede den 12 .oktober, og oppussing av Varmestøga er også godt i gang. 

Fremdrift og mer info om skisenteret vil du etter hvert kunne følge på: www.tyinfilefjell.no

-----------------------------------------

18.06.09 Avisa Valdres
 
E 16 HAR TOPP PRIORITET I NTP
 
Nasjonal Transportplan (NTP) for de 10 neste årene er nå vedtatt i Stortinget. I den er det 3 store, helhetlig utbygningsprosjekter som skal prosjektfinansieres, og disse vil få egne budsjettposter på Samferdselsdepartementets budsjett. Ett av prosjektene er utbygging av E 16.
Satsingen på E 16 er formidabel – over 7 milliarder kroner - noe som er langt over det som var forventet før NTP ble lagt frem. Regjeringa Stoltenberg satser på samferdsel og på E 16.  Man legger vekt på at utbyggingen av E 16 skal få så rask og rasjonell fremdrift som det er praktisk mulig med tanke på planavklaring. Utbyggingen av E 16 slik den er vedtatt i Transportplanen vil foregå slik:
 
Prosjekter med oppstart 2010 -2013
 
E 16 Øye – Borlaug (hele Filefjell) 1680 mill kr
E 16 Seltun – Stuvane – Håbakken i Lærdalen 140 mill kr
E 16 Sandvika – Wøyen 1400 mill kr*
E 16 Fønhus – Bagn – Bjørgo i Begnadalen 800 mill kr*
E 16 Omlegging forbi Voss 400 mill kr*
 
Prosjekter med oppstart 2014 – 2019
 
E 16 Løno – Voss 320 mill kr
E 16 Fagernes – Øye 600 mill kr *
E 16 Kvamskleiva 270 mill kr
E 16 Bjørum – Skaret 1500 mill kr*
 
*Inkludert bompenger

-----------------------------------------

17.03.09

Det lyst ut for bevilgninger til utbedring av E 16!

Regjeringen vil prioritere E16 over Filefjell for å få en vintersikker vei mellom Oslo og Bergen.
800 millioner i sør og 1,7 milliarder i vest, oppsummerer satsing for E16 gjennom Valdres.

Les mer om Nasjonal Transportplan
2010–2019 her:

Nasjonal Transportplan 2010-2019
Teknisk Ukeblad
Avisa Valdres

-----------------------------------------

15.01.09

Eivind Eidslott, forfatter av boken Skiguide til Norge og redaktør for det nye friluftsbladet Norrøna magazine, har Tyin som et av sine favoritt skisteder i Norge.

Dette vesle skianlegget ligger 1000 meter over havet og er svært snøsikkert. Et nytt barneområde kombineres med løyper i alle vanskelighetsgrader. Små skianlegg kan være greit for barna fordi det er mindre folk og lett å finne frem. Det beste på Tyin-Filefjell er offpistemulighetene for store og små og stadige påfyll med snø! Her har vi hatt noen av våre beste skidager.

Les hele artikkelen her:

http://www.aftenposten.no/reise/article2863431.ece

-----------------------------------------

22.12.08

Vi gir nå en meget fordelaktig tillegspakke som inneholder fullt innredet leilighet og nytt skiutstyr i skiboden til hele familien! Verdi ca. kr. 170.000,-

Visning på leiligheter hver dag kl. 16.00 fra 28. desember til 3. januar!

Ta kontakt med oss for nærmere informasjon!

-----------------------------------------

28.11.08

Det er nå mulig for å leie leilighet på åremål på Tyin.

Vi har både 3-roms og 6-roms leiligheter ledig for åremålsutleie. Leieperiode etter avtale. Leiesum fra kr 75.000,- til kr 160.000,- (12 mnd). Møblering: Vi kan ordne møblering, eller dette kan gjøres i samarbeide med leietaker. Det vil være mulig å leie ut leiligheten i leieperioden. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon!


-----------------------------------------

26.09.08

Ta Tunnelpåhogg i Borlaugshagen
(fra porten.no)


I samband med vidare opprusting av stamvegen over Filefjell planlegg Statens Vegvesen 4,2 km tunnell frå Borlaugshagen til Honningane. Eit anna alternativ er at tunnelen kjem ut ved Endeberget, noko som vil gjere tunnelen 700 meter kortare.

Dette kom fram då senioringeniør Iren Meisterplass i Statens Vegvesen orienterte kommunestyret i Lærdal om reguleringsarbeidet for E16 Borlaug til fylkesgrensa på Filefjell. I utgongspunktet var alternativet for tunnelpåhogg tenkt lengre opp mot fjellet, men dette vert no frårådd. Dette på grunn av det store raset i Urateigen sist vinter, samtsundes som ein ynskjer å eliminere andre rasutsette stader.
 
-Dette vil og bety at vegen blir lagt i tunnel forbi Ulviksbakken der det er trongt og ein elles ville fått store inngrep i terrenget. Området her er også utsatt for steinras noko som ville medført omfattande sikringstiltak, seier Meisterplass. Ein mest mogleg trafikksikker stamveg med høg standard er målet.
 
To alternativ
Dersom ein går for tunnel frå Borlaugskrysset til Honningane like nedanfor Maristova blir denne 4,2 kilometer lang. Eitt anna alternativ kan vere at vegen kjem ut at ved Endeberg, i så fall vert tunnelen 3,5 kilometer.
 
Etter at traseen frå Voldum til Borlaug vart opna sist veke, er det sterke ynskje blant trafikantar og vegforkjemparar på begge sider at Filefjell at vidare opprusting av E16 vert starta opp snøggast råd. Spørsmålet er når det vert løyvd midlar i samband Nasjonal Transportplan seiare i år. 

-----------------------------------------


25.06.08

Opplev Valdres!

Ta pulsen på bygdene og tettstedene i Valdres. Vandre, sykle, opplev stølslivet og gårdene i kulturlandskapet. Smak på ostene, spekepølsene, opplev kunstnerne, festivalene og stavkirkene. Stølskatalogen finner du her. Denne og Sykkelguiden, Sommerguiden, Kunstguiden og Stavkirke katalogen finner du også på Turistkontoret og hos overnattingsbedriftene på Tyin Filefjell.


Gards- og stølsopplevingar 2008 (8,5 mb pdf)

-----------------------------------------

25.06.08

Oppland Fylkeskommune på synfaring på Filefjell

Måndag og tysdag i veke 24 var Oppland Fylkeskommune, Solveig Rønneberg frå Vang kommune og Katharina Sparstad frå Valdres Natur- og Kulturpark på synfaring av kulturminna ved Tyinkrysset og Børrelia på Filefjell. Også Ulf Skjerpen frå Jotunheimen eigedom deltok på delar av synfaringa. Føremålet med synfaringa var korleis†ein kan legge til rette kulturminna for besøkjande.

Les hele saken på www.valdres.no

-----------------------------------------06.06.08

Vinjerock på Eidsbugarden 31. juli - 03. august 2008
Noko for liten. Noko for stor. Noko for den spreke. Noko for den late. Noko for den spretne. Noko for den seige. Noko for den barske. Noko for den feige. Kort fortalt: Noko å finne på for alle og einkvar!

Vinjerock byr i år bl.a på: Madrugada, Kaizers Orchestra, Animal Alpha og mye annet spennende! Les mer om festivalen på www.vinjerock.no.

-----------------------------------------


06.06.08

Sluttrapport/forstudie til masterplan for Tyin
Last ned pdf fil her.
Du kan lese mer om masterplanen på websidene til Vang kommune.

-----------------------------------------

16.04.08

Fremdeles utrolig bra snøforhold på Tyin!
Det er fortsatt svært gode snøforhold i fjellet, vinteren vil vare en god stund til fremover.
Sjekk væwret på yr.no og legg ut på den siste skituren i fantatisk vår vær!

Webkamera på Eidsbugarden
:Webkamera på skisenteret:

-----------------------------------------


14.01.08

Tidligere var skiløyper noe man fant bare i skog og fjell. Nå kan du sjekke skiløypene på internett!
www.skisporet.no kan du se når og hvor skiløypene blir preparert. Her kan man se både hvor prepareringsmaskinen er og hvor "ferske" løypene er. Dette er et flott tilbud til skientusiastene, og man finner opplysningene ved å gå inn på www.skisporet.no Deretter kan man klikke seg inn på ønsket turområde. Her er det kart som viser hele løypenettet, hvor lenge det er siden løypene ble kjørt opp, og hvor løypemaskinen er. Løypeprofiler, slik vi kjenner fra store skimesterskap vises. I tillegg til alle detaljer om høyde over havet og antall kilometer. Internettsidene er svært enkle å bruke, og kartene ligner på de kartene vi kjenner fra GPRS-systemene for bilnavigasjon. For hver femtiende meter løypemaskinen kjører sendes det ut et signal via satellitt som gjør at symbolet for maskinen flytter seg på kartet. Det kan også klikkes på maskinsymbolet, og man får opp hastighet på maskinen. Forskjellige fargekoder på løypene viser hvor ferske de er.

-----------------------------------------

30.11.07

For første gang bygger vi oss større hytter enn hus.

Gjennomsnittsstørrelsen på nybygde hytter er nå 103 kvadratmeter mot 101 på boligen, skriver Dagens Næringsliv. Den norske gjennomsnittshytta har økt fra 60,6 kvm i snitt i 1986 til 102,8 kvm i år. Det er en økning på 64 prosent. Gjennomsnittssørrelsen på nye boliger på Østlandsområdet er i år nede i 72,6 kvm.

– For å overleve tidsklemma må nordmenn bo sentralt, og akseptere å bo trangt. Nordmenn flest har slått seg til ro med at de ikke kan få eneboliger der de ønsker å bo, i nærheten av jobb, skoler, barnehager og kulturtilbud. Eneboligdrømmen blir i stedet realisert gjennom hytta, sier administrerende direktør Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret AS til DN.

Øye mener økt standard på hyttene med mulighet til å bruke dem som et hjem nummer to er et behov som vokser ut av trangboddhet i sentrale strøk.

- Fordi hytta er blitt nordmenns hus nummer to, er den mindre konjunkturutsatt. Jeg tror ikke hyttemarkedet vil knekke selv om boligmarkedet gjør det. Hytta har en høy affeksjonsverdi for nordmenn. Den er rotknyttet til familieverdier, barn, barnebarn og venner, noe som gjør den vanskeligere å selge, sier Bjørn Erik Øye, direktør i Prognosesenteret, til avisen.

-Når flere hytter får tilgang til avløpsanlegg bidrar dette i seg selv til at hyttene blir større, sier Berit Nordahl, forskningssjef i Norsk Institutt for By- og regionsforskning (NIBR).

Nordahl sier lokale miljøkrav fører til flere hytter med baderomsfasiliteter og andre bekvemmeligheter.

-----------------------------------------


02.07.07

Samarbeidsavtale vedr. destinasjonsplanen undertegnet!
5. september kan bli stående som en historisk dag for utviklingen av Tyin-krysset og Filefjell-området, skriver avisen Valdres. Da ble samarbeidsavtalen vedrørende destinasjonsutviklingen undertegnet av partene. Visjonen er at Tyin-området skal utvikles til en ledende, helårs fritidsdestinasjon i sør-Norge.

Følg utviklingen av destinasjonsplanen på Vang kommune sine websider.

-----------------------------------------02.07.07

Vinjerock på Eidsbugarden torsdag 2. - lørdag 4. august
Vinjerock ble ifjor kåret til den beste festivalen i Norge. I år vil de bl.a by på artister som
Bigbang, Sivert Høyem & The Volunteers, Blood, Sweat & Tears, My Midnight Creeps og mye annet spennende! Les mer om festivalen på www.vinjerock.no.


-----------------------------------------

16.05.07

Byggingen av fritidsleiligheter Børrenøse byggetrin II er igang!
5 av 12 leiligheter er allerede solgt og innflytting er beregnet til juni 2008.
Les mer om Børrenøse byggetrinn II her.

-----------------------------------------


28.06.07

Samla plan for Tyin/Filefjell
«Vang kommune, grunneigarar, utbygningsselskap og heisselskap går saman om å få til ein felles destinasjonsplan for Tyin/Filefjell-området.»
Artikkel fra avisen Valdres [Les mer]

Følg saken videre på Vang kommune sine websider.

-----------------------------------------

22.03.07

Hytte Fritid Messen 2007, Arenum Bergen, 23. - 25. mars 2007
 
Du treffer oss på stand 200, velkommen!

Åpningstider:
Fredag: 12 - 19
Lørdag: 11 - 18
Søndag: 11 - 18

Entré:
Voksne kr. 100,-
Barn under 6 år: Gratis
Familie: kr. 250,-

Arenum
Damsgårdsveien 29
5058 Bergen
-----------------------------------------

23.02.07

Webkamera i Gudbrandslie

Vi har satt opp
webkamera i Gudbrandslie rett ved den grønne traseen i alpinanlegget. Her ser du ut over Otrøvatnet og Gamlestøga (mot vest).

Bildene blir oppdatert en gang pr time.

Link til webkameraet finner du i menyen nederst til venstre.


-----------------------------------------

17.01.07

Norsk storsatsing i Åre!

Jotunheimen eiendom AS og Øverbygg AS satser stort på utbygging i Åre gjennom oppkjøp av arealer i Åre Bjørnen. Kontrakt nr 2 ble undertegnet 17 januar, og vi disponerer nå et betydelig areal med fantastisk beliggenhet.

Her vil det utvikles hyttetomter og leiligheter i et meget attraktivt område som ligger ved det familievennlige Bjørnen. Salgsstart forventes høsten 2007, med byggestart sommer 2008.

Samtidig utvikles skisystemet i området med 2 nye skiheiser slik at alle tomter og leiligheter får ski inn- ski out til nordeuropas største og beste alpinanlegg. www.skistar.com/are/english

Åre arrangerer VM i alpint 3 – 18 februar, og får ekstra oppmerksomhet i disse dagene. www.are2007.com

Jotunheimen eiendom har en strategi på ytterligere oppkjøp og ekspansjon i Åre, og har et langsiktig perspektiv på investeringen.

Mer info om saken vil komme.


-----------------------------------------

09.12.06

Lørdag 9/12 åpnet Børrenøsheisen med i alt 4 nedfarter!

Som et av få alpinanlegg i landet, kunne skisenteret åpne hoveddelen av bakkene kun på natursnø!

I terrenget ligger det nå ca 100 cm med natursnø, så føret er upåklagelig.

2.Juledag åpner kileheisen og resten av nedfartene!

Du kan lese mer om åpningstider, snøforhold, vær og føremeldinger på www.tyin-filefjell.no.
åren 2008 er heile den nye stamvegtraseen Voldum-Borlaug klar til bruk.

-----------------------------------------

18.08.06

Varsku her - fyr vere her

Med dunder og brak fyrde ordførar Knut O. Aaretun fyrste salva på den knappe to kilometer lange Tuftåstunnelen tysdag ettermiddag.

Våren 2008 er heile den nye stamvegtraseen Voldum-Borlaug klar til bruk.
6,7 kilometer ny veg i dagen, Bergsbrui på 144 meter, Eråksbrui på 98 meter og den 1,8 kilometer lange Tuftåstunnelen. I alt 8,5 kilometer ny stamveg frå Voldum til Borlaug, noko som vil korte ned strekninga med 2,2 kilometer. Og ikkje minst gje ei etterlengta avlastning for noverande veg som mildt sagt er nedslitt. Dei som bur langs den sterkt trafikerte vegen ser nok og fram til at den nye traseen om knappe to år er klar.

Frå begge sider
Det var ein stolt og glad lærdalsordførar som fekk æra av å tenne lunta til fyrste salva i Tuftåstunnelen. Med god hjelp frå MIKA sine folk gjorde Aarethun jobben, og sytte for at tunnelldrivarane no kan arbeide seg vidare inn i fjellmassivet som i månadsskiftet januar/februar neste år skal føre til gjennomslag i den 1,8 kilometer lange tunnelen.

-Dette var utruleg kjekt, eg ynskjer alle lukke til vidare med arbeidet både i tunnelen og på resten av anlegget, sa Aarethun. Han var sikker på at både Lærdal kommune, borgundsbygdi og alle dei som nyttar E16 gjennom dalen vil vere godt tente med den nye vegutløysinga.

-Frå kommunen og stamvegutvalet si side vil me jobbe vidare med å sikre midlar til vidare framdrift av E16 over Filefjell. Eg ser det som utruleg viktig å få den biten på plass, sa Aarethun.

Fekk skryt
Prosjektleiar i Statens Vegvesen Jon Kvåle skrytte over MIKA som har hatt ein svært bra framdrift på anlegget sidan kontrakten vart underskriven 16. mai.

-For det fyrste vil eg gratulere med at ein no har starta med sjølve drivinga av tunnelen. MIKA var svært ivrige etter å kome i gang, me var lettare sjokkert over at dei allereie no var klar til å fyre fyrste salva. Framdrift har vore heilt fantastisk, dei har vore opptekne av å nytte tida før snøen kjem til å få gjort mest mogleg ute i terrenget, sa Kvåle.

Konstruktivt samarbeid
Prosjektleiaren håpa framleis på eit konstruktivt samarbeid både med MIKA, Veidekke som har ansvaret for bruarbeida og naboane til anlegget.

-Eg trur både kommmunen og grenda vil få glede av denne vegen, sa Kvåle og takka alle so langt for innsatsen. Etter at steinsprut og røyk hadde lagt seg over tunnelområdet spanderte Vegvesenet kaffi og marsipankake på anleggsarbeidarar, noko og naboane var invitert til å vere med på. I neste veke startar tunneldrivinga frå andre sida. For å nytte tida best mogleg vil ein flytte mannskapet mellom dei to stuffane. Medan ein driv utkøyring av masse frå den eine sida vil ein bore og skyte frå den andre sida av Tuftåstunnelen.

Sogn Avis 16.08.2006

Tekst: Steinar Kvigne

-----------------------------------------

19.07.06

Vinjerock på Eidsbugarden 4. - 5. august:
Årets nyskapning på festivalfronten!! Vinjerock har som målsetting å bli en årlig festival i det ypperste av norsk natur på Eidsbugarden i Jotunheimen. Opplev rockekonserter med bl.a Dumdum Boys, Thomas Dybdahl, Minor Majority og Ken Hensley mellom Norges høyeste tinder!
Sted: Eidsbugarden 4. - 5. august.

Les mer på www.vinjerock.no


-----------------------------------------

19.07.06

Ønsker du å leie hytte eller leilighet i Tyin-området? Les mer på www.tyin-booking.no

-----------------------------------------

26.06.06

Reguleringsplanen for Gudbrandslie øvre del er godkjent!
Reguleringsplanen ble godkjent av kommunestyret i Vang torsdag 15. juni.

-----------------------------------------

01.04.06

Solgte 43 hyttetomter i løpet av tre dager
Tirsdag i forrige uke la Jotunheimen Eiendom as ut 81 nye hyttetomter i Tyin. På tre dager var 43 solgt til priser fra 1,3 millioner til 2,3 millioner kroner. Totalt har selskapet solgt 213 tomter på tre år.Last ned artikkelen fra Dagens Næringsliv her
.

-----------------------------------------

21.03.06

Tomtesalget av Gudbrandslie øvre del starter i dag!
Tomtesalget vil foregå etter «først til mølla»-prinsippet.

Les mer om Gudbrandslie øvre del.

-----------------------------------------

24.02.06

Hyttemekka på Tyin
Tyin er i ferd med å våkne opp igjen som fjelldestinasjon. - Vi har opsjon på 30-40.000 mål. Da snakker vi om pluss minus 1.000 hyttetomter og 3-400 leiligheter, sier Morten Odden i Jotunheimen Eiendom til HegnarOnline.

Les hele artikkelen her.

-----------------------------------------

04.01.06

Arbeidet med reguleringsplanen for Gudbrandslie øvre del er igang.

Reguleringsplanen utarbeides av Rambøl Norge AS i samrabeid med Feste Lanskapsarkitekter på Lillehammer.

-----------------------------------------

15.12.05

Jotunheimen eiendom-sponsede Alexander Aavik fikk to 4.plasser i det første rennet i norgescupen som ble arrangert i Trysil sist helg.

Det ble kjørt storslalåm lørdag og klassisk søndagen. Alexander som var den suverent beste juniorkjører sist sesongen, kjører nå fast på det norske V-cup laget for seniorer på tross av at han kun er 18 år.

Under helgens renn var Alexander noe uheldig i klassisk på søndagen, her tapte han nok noe tid som gjorde at han gikk glipp av en «palleplassering».

-----------------------------------------

10.11.05

Jotunheimen eiendom har inngått sponsoravtale med Alexander Aavik


Alexander Aavik konkurrerer i Telemark Racing og var i siste sesong Norges suverent beste juniorkjører. Alexander og familien hans har hatt hytte på Tyin i mange år og han kjenner området og de mulighetene som ligger der svært godt.Alexander kommer fra Os, men går nå på Oppdal skigymnas hvor han er inne i sitt 3. år med idrettsfag. Ved Oppdal skigymnas ble Alexander forutintatt på bakgrunn av sine sportslige resultater. For kommende sesong er han tatt ut på det Norske Seniorlandslaget. Ingen på herresiden har noen gang kommet med på laget så ung.

Forrige sesong (2004-2005) var en eneste opptur hvor Alexander bl.a. deltok på V-Cup renn med seniorlandslaget i mellomeuropa og Canada. Hans beste plassering i V-Cupen er to 5. plasser, h.h.v. i Slovenia og på Rjukan. I tillegg til dette vant Alexander Norgescupen for juniorer sammenlagt, samt at han ble 4-dobbelt Norgesmester!

Sportslige highlights:
• Sammenlagt vinner av Norgescupen for juniorer sesongen 2004-2005
• Norgesmester for juniorer sesongen 2004–2005, vant alle disipliner
• To 5. plasser i V-Cup 2005 for seniorer
• Nr. 13 sammenlagt i V-Cup 2005 for seniorer
• 3. plass i junior VM, Beitostølen, Classic, mars 2004
• Sammenlagt vinner junior NM, Kvitfjell, februar 2004
• 2. plass i NM, sprint paralell, mars 2004
• 3. plass sammenlagt i Norgescup, junior, sesongen 2003–2004

Vi ønsker Alexander lykke til i kommende sesong og kommer til å følge med ham med spenning og glede!

Du kan lese Alexanders CV og se film med Alexander (6,3 MB wmv).


-----------------------------------------

01.11.05

Hyttebyggingen er i god gang i Gudbrandslie! De først grunnmurene er allerede på plass.

Infrastrukturen med vei, vann/kloakk og strøm/tele er klar på de nordøstlige delene av området. Rundt
10 grunnmurer er satt opp og noen hytter har allerede vegger og tak på plass.

-----------------------------------------

28.04.05

Reguleringplan for Gudbrandslie hyttegrend er godkjent!

Reguleringplan for Gudbrandslie hyttegrend ble idag 28.04. godkjent av kommunestyret i Vang.

Planen omfatter 79 høystandardshyttetomter med tilhørende vei-, vann- og kloakkanlegg, strøm, bredbånd og kabel-TV. Opparbeidelse av infrastruktur vil skje så raskt som mulig. Antatt oppstart ca 01.06.05.

Tomtekjøpere vil informeres særskilt i uke 18.

-----------------------------------------

26.03.05

Drømmevær på Tyin

Påskeferiefolket opplevde drømmeforhold i Tyinområdet i går. Strålende sol, ikke et vindpust i den milde vårluften og godt skiføre lokket små og store skiløpere ut i de vakre høyfjellsomgivelsene.

Etter en påskestart med blandet vær, opprant langfredatg med tindrende, stekende sol - ikke et vindpust og fint skiføre ga en perfekt ramme om denne feriedagen.

Med de mange majestetiske høye tindene som kulisser, lå Tyinområdet og innbød til skiaktiviteter. I og utenfor løypene var det små og store skiløpere på tur. På knauser og i sørhellinger satt familier og solte seg og nøt sin medbragte niste, drikke, appelsiner og sjokolade.

Stor stemning var det i Børrelia på Filefjell. Der hadde Børrelia Vel og Filefjell Reiseliv gått sammen om den årvisse påskelunsjen. Det populære familiearrangementet tiltrakk seg et halvt tusen mennesker med stort og smått - flere i år enn noen gang. - Med skileker og skirenn for de minste, grilling og uteservering ble arrangementet en suksess også i år, forteller Marit Blomlie i Filefjell Reiseliv til Bergens Tidende.

Filefjellsheisen har hatt full trøkk hittil i påsken. Olav Grøv i heisselskapet forteller til BT at de tre skitrekkene og barneheisen har gått for fullt alle dager hittil i påsken med langfredag som den travleste.

(Bergens Tidende 26. mars 2005, Tor Leif Pedersen)

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

11.03.05

Hytter til salgs på Børrenøse og i Børrelia II!

Høyfjellshytter AS har 4 hytter under oppføring hvorav to er på Børrenøse og to i Børrelia II. En av hyttene i Børrelia II (tomt 5) er ferdigstilt og innflytningsklar til påske. Representanter fra Høyfjellshytter vil være til stede i hele påsken. Ta kontakt på tlf: 99 44 90 00 for visning! Ytterligere to hytter ferdigstilles i juni, og den siste vil være innflytningsklar i juli. Høyfjellshytter har kjøpt flere tomter i området for utbygging. En hytte er allerede ferdig og solgt!

Les mer om hyttene på websidene til Høyfjellshytter her!

-----------------------------------------

16.02.05

Både og på Filefjell

Dei 52 som har kjøpt eller reservert hyttetomt i Gudbrandslie på Filefjell, ventar på at feltet skal bli regulert. Det er stint av gamle kulturminne. Med både utgraving og vern kan Riksantikvaren og utbyggaren Jotunheimen Eiendom AS oppnå felles interesse.


Vern og hytter side om side i Gudbrandslie
Vang: Planlegginga av det store hyttefeltet Gudbrandslie på Filefjell går sin gang. Om kort tid blir forslag til reguleringsplan lagt fram for offentleg ettersyn.

Gudbrandslie er namnet på eit hittil uutbygd område ved Filefjellheisen. Det ligg mellom utbyggingsfelta Børrenøse og Børrelia I.

Rikt på kulturminne
I kommuneplanen for Vang er Gudbrandslie sett av som verneområde. Bakgrunnen er at det ligg tett i tett med kulturminne frå jernalderen der. Vernestatusen har ikkje skremt utbyggingsselskapet Jotunheimen Eiendom AS frå å plotte ut 80 hyttetomter der. Dialog med Riksantikvaren kan gje ei løysing som begge partar er interesserte i.

Som regel må eit område byggast ut for at kulturminna skal koma for dagen. Fordi utbyggaren må betale utgravingane, er utbygging middelet som skal til for å avdekke kva som skjuler seg under torva.

Styrkar verdien
Som "Valdres" skreiv sist haust, er dagleg leiar og hovedaksjonær i utbyggingsselskapet, Tom Olav Holtet, villig til å bruke millionbeløp på dette. Han meiner at kulturminna styrkar verdien til Filefjell som rekreasjons- og opplevingsområde.

Løysinga kan bli at store deler av Gudbrandslie blir regulert til verneområde. Resten av arealet kan bli frigitt for utbygging etter at det er gjennomført ei grundig, arkeologisk kartlegging.

Kolgroper i fleng er påvist. Arkeologane håper at nye utgravingar også kan avsløre eit jernproduksjonsanlegg.

Planutvalet sa ja
På eit ekstraordinært møte fredag godtok planutvalget i Vang hovudtrekka i forslaget til reguleringsplan for Gudbrandslie.

- Det betyr at planen snart blir lagt ut til offentleg ettersyn, seier teknisk sjef Terje Hålien.
Vang kommune er i gang med å laga kommunedelplan for Tyinkrysset og Filefjell. Der inngår Gudbrandslie.
- Ideelt sett burde oversiktsplanen ligge på bordet før ein regulerar bitar av området. Men av omsyn til den store interessa for hyttebygging på Filefjell let vi dei to planprosessane gå paralelt. Utbyggaren er klar over at reguleringa av Gudbrandslie skjer på eigen risiko. Eit vilkår for at Gudbrandslie skal bli frigitt for utbygging, er at det under behandlinga av kommunedelplanen ikkje kjem fram moment som er til hinder for det, seier rådmann Reidar Thune.

Stor pågang
Trass i denne klausulen har Jotunheimen Eiendom AS marknadsført tomtene i Gudbrandslie. Til no er 42 selde, og ytterlegare 10 er reserverte.

(Avisen Valdres 15. februar 2005, Egil Heggen)

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

16.02.05

Nyhet! Vi har etter mye arbeid siste år (sammen med Vang Energi/Eidsiva og Teledata Øst - vår kabel-tv og bredbåndsleverandør) den glede av å kunne tilby tilkobling til vårt trådløse bredbåndsnett. Dette er nå operativt og kan tilkobles alle hytter på Børrenose eller i Børrelia som ønsker det. (Også i Børrelia I).

Abonnementsvilkår kan printes ut og leses her (Word, 51 kb)
Bestillingsskjema kan printes ut og leses her (Xcel, 55 kb)

-----------------------------------------

16.02.05

Framdrifta på E16 er i rute

LÆRDAL: Framføringa av ny stamveg på E16 gjennom Borgund er i rute. Det er lagt inn 100 millionar kroner for neste år, men prosjektleiar Jon Kvåle vonar det skal bli ei råd med oppstart seint inneverande år.

Med grønt lys på tampen av året vil vegbyggjaren vera i stand til å førebu stuffen på den nesten to kilometer lange tunnelen som skal drivast gjennom Tuftåsen, like ovanfor Steinklepp.

Startsignalet
- Skal me bli i stand til å bruka dei 100 millionane effektivt i 2006, må me ha høve til å bruka litt av dei allereie i år, seier Jon Kvåle, og opplyser at det var slik ein fekk snøgg kontinuitet på den førre stamvegparsellen, der Borgundstunnelen var ein del av løysinga.

Det er såleis ikkje pengar som vantar øvst i Lærdalsdalen, men grønt lys for oppstart.

Tunnel og peling
- Nokon i systemet over meg må senda eit startskot for at dette skal koma i gang før årsskiftet, seier Jon Kvåle.

- Ser du ei von i at det skjer?

- Ja, det blir ei oppgåve for oss å fortelja kor viktig det er å få bygt ein veg fram til påhogget, seier Jon Kvåle, som også gjerne ser at entreprenøren får høve til å starta pelinga av den 140 meter lange brua bak Steinklepp.

Bruarbeidet
Men då må anbodet på brua sendast ut før sommaren, berre slik blir det råd for entreprenøren å få ein snarleg start på bruarbeidet, seier prosjektleiaren.

- Me ynskjer bruka dei 100 millionane mest mogleg effektivt i 2006, seier han.

Kvartmilliarden
Den siste biten av E16 fram dalføret er planlagt ferdig i 2008. Då byr Lærdal på perfekt stamveg like frå Borlaugkrysset i aust til Seltun i vest.

Den siste parsellen før krysset rekk frå Voldum, via Steinklepp, Tuftåstunnelen og Eraker til Borlaug.

Total kostnad er rekna til 250 millionar kroner


(
Sogn Avis 05. februar 2005, av Terje Eggum, terje.eggum@sognavis.no)

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

10.12.04

Dagbladet 10.12.04:

Hytteboom i fjellet

Stadig flere nordmenn ønsker seg hvit jul i egen hytte og betaler gjerne to-tre millioner kroner for det.

- Hyttetomter som ligger høyere enn 1000 meter over havet, er veldig attraktivt for mange. Det innebærer ikke bare fri utsikt og lite trær, men også en snøsikker skisesong, sier Morten Odden i Jotunheimen Eiendom.


Les hele artikkelen fra Dagbladet her.

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre

-----------------------------------------

01.09.04

Start for E16 i fire felt neste år
Statens vegvesen region Øst har snart planene klare for en utbygging av firefelts E16 fra Sandvika til Skaret-tunnelen. Arbeidet på den fem kilometer lange strekningen mellom Wøyen og Bjørum sag starter allerede neste år. Prisen blir nær en milliard kroner.

Vegvesenet tolker de politiske signalene slik at det er håp om en løsning også for strekningen fra Skaret til Ringerike.
Onsdag tok stamvegutvalget med politikere og byråkrater på befaring. Posjektleder Knut Gløersen fortalte at det arbeides med to hovedalternativer forbi Sollihøgda. Det ene går vest for dagens veg. Det andre går i lang tunnel lenger øst. Ingen fra Statens vegvesen region Sør eller Buskerud fylkeskommune fant det bryet verdt å være med på stamvegutvalgets befaring, skriver Ringerikes blad.

(
Avisa Valdres 01. september 2004.)

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

25.08.04

Betaler gjerne for utgravinger på Tyin.

Vang: Tom Olav Holtet, daglig leder i Jotunheimen eiendom as, jubler over funnene og historien som arkeologene har avdekket på Tyin. Nå åpner han lommeboka for at utgravingene skal komme i gang.

- Dette er uhyre spennende for oss. Vi har kjent til historien til Tyin og har fortalt hyttebyggerne om de mange kulturminnene som finnes i området. Etter arkeologenes registreringer denne sommeren, kan vi slå fast at denne historien har blitt enda rikere, og det er noe vi vil bruke aktivt i tida framover, sier han.

Holtet møtte sammen med noen representanter fra grunneierne til informasjonsmøte og befaring i forbindelse med lanseringen av rapporten fra arkeologene. Denne rapporten avslører altså at omfanget av jernutvinning og bosetting i området rundt Tyin og Filefjell har vært mer omfattende enn de tidligere har visst om.

På møtet var også representanter fra universitetets oldsakssamlinger, fra Riksantikvaren og vang kommune. Kommunens folk får nå en travel ettersommer og høst for å få godkjent reguleringsplanen for området, slik at både vernemyndighetene og utbyggeren kommer videre med sitt arbeid.

Utbyggeren må betale
Tom Henning Larsen ved Universitetets oldsakssamlinger karakteriserer området med jernutvinningsanleggene og de gamle ferdselsvegene som svært spennende, og vil sette folk på videre registreringer og utgravinger så snart de formelle tingene er i orden.

- Vi er avhengige av godkjente planer for å sette i gang med dette arbeidet, og det er opp til Vang kommune å få disse planene godkjent. Så må vi komme til enighet med utbyggeren om en finansiering. Det er utbyggeren som skal betale arbeidet, sier han.

- Larsen roser samarbeidet med grunneierne og med Jotunheimen eiendom as som har vært imøtekommende i prosessen.

Vi betaler
Tom Olav Holtet i Jotunheimen eiendom as vil gjerne være med på å finansiere utgravingene.

- I første rekke er vi interessert i å få fortgang i ytterligere registreringsarbeid og utgravinger i Gudbrandslie, der vi allerede har mange kjøpere på hyttetomter. Men det må handles raskt. Tomtekjøperne venter ikke hvor lenge som helst på at dette arbeidet blir utført, sier han.

- Men Holtet er svært positiv til å ta vare på og formidle historien på Tyin på en slik måte at både fastboende i Valdres, hytteboerne og tilfeldige turister får oppleve de unike historiske kulturminnene som finnes på  Tyin.

- I tillegg til å betale for de arkeologiske arbeidene, er vi også villige til å sørge for at de best tilgjengelige kulturminnene blir presentert med skilt og tilrettelagt, slik at det blir en opplevelse i seg sjøl, sier han.

Han sier at det kan bli snakk om å bruke millionbeløp til dette arbeidet.

- Dette er noe av identiteten til området som er vel verdt å ta vare på, sier han til avisa Valdres.

(Avisa Valdres 12. august 2004, Kjell Mære)

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

28.07.04

Oppsiktsvekkende arkeologifunn

Arkeologer har de siste ukene funnet flere nye jernutvinningsanlegg i Vang i Valdres. Dette er oppsiktsvekkende funn mener arkeologene.

Arkeologer har de siste ukene funnet flere nye jernutvinningsanlegg i Vang i Valdres. De siste ukene har arkeologer arbeidet i området rundt Tyinkrysset i Vang. Området er kjent for å være rikt på kulturminner. Det er tidligere gjort funn som gravhauger, skålgroper, steinalderboplasser og tufter i kommunen.

Viktig jernutvinning
Jernutvinningsanleggene som nå er oppdaget har vært sentrale i utvinningen av jern fra eldre jernalder og opp i middelalderen, Prosjektleder og arkeolog Espen Finstad i Oppland fylkeskommune sier de
nye funnene fra 200-300-tallet er svært interessante - Vi kjenner til jernutvinningsanlegg andre steder i Oppland og i Hedmark, men det er første gang vi avdekker slike anlegg i dette området, sier Finstad.

Annerledes funn
Jernutvinningsanleggene som nå er oppdaget, skiller seg ut fra tidligere funn arkeologene har gjort. I følge Finstad, er anleggene som er oppdaget i Tyinnkrysset mye mindre enn andre anlegg de har avdekket.

- Det er nesten ikke jernutvinning i områdene Valdres og Vang, så det å oppdage jernutvinningsanlegg i Tyinnkrysset er veldig spennende, sier Finstad.

Vil markedsføre kulturminner
Jernutvinning har blitt utnyttet stort som ressurs opp gjennom tidene. I de gamle jernutvinningsanleggene som nå er oppdaget, ble jernet utvunnet fra jernmalm i myrene.

Arbeidet arkeologene gjør er betalt av Vang kommune og Jotunheimen eiendom, med støtte av Riksantikvaren. De nye oppdagelsen skal blant annet brukes for å markedsfører Vang som en kommune med mange kulturminner.
- Området er rikt på kulturminner, og det er viktig at vi får en god oversikt over disse, sier Finstad.

Arbeidet ved Tyinkrysset avsluttes denne uka.

(Fra Avisa Valdres, Anne Næsheim, Publisert 06.07.2004)

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

22.06.04

Selger hyttetomter i verneområde
– Jeg kan godt forstå at Jotunheimen eiendom as vil holde kontinuiteten i tomtesalget oppe, og i stedet for at det blir en pause i markedsføring og salg, er det greit at det blir gjort på denne måten, sier teknisk sjef i Vang, Terje Hålien. Les hele artikkelen fra avisen Valdres her.

Les flere artikler om Tyin-området på pressesidene våre.

-----------------------------------------

27.04.04

Vi er på plass på Hyttelivsmessen 2004
Messen Hytteliv 2004 er på Exporama Senteret på Hellerudsletta utenfor Oslo fra 6. til 9. mai. Åpningstider: torsdag og fredag 12.00-20.00,
lørdag og søndag 11.00-18.00. Besøk oss på stand nr. 59 - velkommen til oss!

-----------------------------------------

27.03.04

Fullt trykk på Hytte-Fritidsmessen i Arenum, Bergen!

Etter to dager på Hytte-Fritidsmessen har vi allerede solgt/reservert 11 tomter i vårt nye tomteoråde Gubrandslie Hyttegrend. Velkommen til stand nr. 500 på messen! Vi har visninger på Tyin hver helg og hver dag i påsken. Ring Tom Olav t: 916 22 600 eller Morten t: 917 22 600 for nærmere avtale, eller send oss en mail på info@jotunheimen-eiendom.no.

-----------------------------------------

09.03.04

Ny NRK reportasje fra Tyin!
NRK har besøkt Tyin og laget en reportasje fra området. Innslaget ble sendt på Dagsrevyen, Vestlandsnytt og Norge idag tirsdag 09.03., og inneholder bl.a. intervju med Morten i Jotunheimen eiendom og en fornøyd hytteeier på Børrenøse! Du kan se innslaget fra Dagsrevyen 09.03. her (10 mb avi), eller på NRK sine websider. (NRK krever at du registrerer deg for å se Nett TV. Du finner Dagsrevyen 09.03. i menyen til venstre.)

Se forøvrig våre pressesider for flere NRK reportasjer fra Tyin og andre presseklipp!

-----------------------------------------

19.02.04.

Leiligheter til salgs!
Nå har vi komplett utstyrte leiligheter med utleiemuligheter til salgs. I umiddelbar nærhet til Tyin/Filefjell skisenter med «ski inn-ski ut» til alpinanlegget. Antatt byggestart 01.07. 2004! (NB: avhenger av innsalg og endelig godkjenning i Vang kommune)
 
Klikk her for å lese mer

-----------------------------------------

11.02.04.

Ny reguleringplan for Børrelia II 
Klikk her for å lese den reviderte reguleringplanen

-----------------------------------------

22.01.04.

E16Xpressen starter 29. januar
(Boarding.no)


Ny ekspressbussrute mellom Oslo og Bergen
Torsdag 29. januar er det premiere for den  nye ekspressbussruten over Filefjell. Den har fått navn fra vegtraseen den følger over fjellet mellom Oslo og Bergen. E16Xpressen er det nyeste skuddet på stammen til Nor-Way Bussekspress sitt store rutenett på kryss og tvers i Norge.

Bak det nye tilbudet står de  firesamarbeidende busselskapene: HSD Buss, Jotunheimen og Valdres Bilselskap, Nettbuss Ringerike AS og Sogn Billag L/L.

Selskapene markerer oppstarten av ruten med å «gi bort» noen reiser mellom Oslo og Bergen for 16 kroner.

Kortest mulig reisetid og lave priser.
E16Xpressen får avgang fra Bergen kl. 14.00 og Oslo kl. 14.10, torsdager, fredager, lørdager og søndager.

For å korte ned reisetiden mest mulig betjener den nye ruten et begrenset antall holdeplasser underveis. Prisene er lave med en maksimalpris på kr. 390,- på hele strekningen. Studenter kan reise Oslo - Bergen for kr. 293,- en vei. Ruten har en minstepris på kr. 100,- . Tilbudet er utarbeidet med basis i markedsundersøkelser som viser at kundene ønsker kort reisetid og lave priser.

Introduksjonstilbud: Oslo - Bergen for kr 16!
De to første ukene vil det bli lagt ut en del billetter for kr. 16,- mellom Oslo og Bergen torsdager og lørdager. (På rutens nettside www.oslo-bergen.no står det mere om introduksjonstilbudet).

Oslo-Bergen nesten gratis
(Artikkel av Odd Steinar Parr, Finansavisen)

Du trenger ikke betale mer enn 16 kroner én vei på ny ekspressbuss.
Torsdag 29. januar åpner Nor-Way Bussekspress ruten E16Xpressen mellom Oslo og Bergen, via Filefjell, heter det på busselskapets hjemmeside.

Dette feires med å "gi bort" et begrenset antall reiser for 16 kroner, kun ved kjøp på internett.

Ruten er et samarbeid mellom HSD Buss, Jotunheimen og Valdres Bilselskap, Nettbuss Ringerike AS og Sogn Billag L/L.

E16Xpressen går fra Bergen klokken 14 og Oslo klokken 14.10 på torsdager, fredager, lørdager og søndager.

Maksimalpris på hele strekningen er 390 kroner, studenter kan reise for 293 kroner én vei, mens ruten har en minstepris på en hundrings.

-----------------------------------------

17.10.03.
Webkamera. Se ferske bilder fra Eidsbugarden i Jotunheimen her!
Bildene blir oppdatert hver dag kl. 12.00.

-----------------------------------------

10.10.03
Bildesidene er oppdatert med nye høstbilder med flotte farger! Vi tok med kamera inn til Tyin en solfylt høstdag i september.
Se bildene her!

Historiesidene er også oppdatert med nye historiske bilder. Vi samler stadig inn historisk materiale fra området!

-----------------------------------------

02.09.03
Nye websider er underveis! Sidene er under oppdatering og alle linker etc. vil i en periode ikke fungere.